Referentie: Beveiliging van een woning in een regio die te kampen heeft met inbraakgolven

“De wetenschap dat de veiligheidsexperts van MATT Security dag en nacht voor ons klaar staan vinden we minstens zo belangrijk dan een performant alarmsysteem.” - Frank

Frank woont met zijn gezin in een regio waar sinds enkele jaren een inbraakgolf plaatsvindt. Enkele maanden voor het gezin op vakantie vertrok, groeide het besef dat een alarmsysteem geen overbodige luxe zou zijn.

Schermafbeelding 2018-07-06 om 14.26.15.png

Frank: “We ondervonden dat we niet altijd gerust waren wanneer we een uitstap maakten. Toen we hoorden over een inbraak enkele huizen verder, besloten we om ons huis te beschermen met een alarmsysteem.”

Omdat elke woning anders is, gaan we graag ter plekke kijken hoe we het best aanpakken. Dan kunnen we ook goed uitleggen welke systemen we hebben en welke oplossing het meest geschikt is.

Frank: “We hadden direct een goed gevoel bij MATT Security. De uitleg die we kregen was duidelijk en transparant. Nooit had ik het gevoel dat we een bepaald systeem opgedrongen werden. Integendeel. Na het bezoek van de mensen van MATT Security waren we ervan overtuigd dat een detectiesysteem ons de gemoedsrust zou geven die we zochten. We waren ook opgelucht toen we hoorden dat het detectiesysteem perfect zou werken terwijl onze 3 katten binnen blijven.”

Een woning met huisdieren vraagt om een slimme plaatsing van detectors, zodat dieren niet om de haverklap het alarmsysteem doen afgaan.

Discrete plaatsing van detectors

We bereiden een installatie zo goed mogelijk voor tijdens het plaatsbezoek en briefen de installateur over de meest logische plaatsing van componenten zoals detectors. Dat neemt niet weg dat onze vakmensen tijdens de installatie nog een verbetering kan aanbrengen aan het systeem.

Frank: “Ik had meteen door dat de installateur die bij ons kwam een echte vakman was. Hij vertelde telkens wat hij precies aan het doen was en overlegde ook goed met ons vooraleer hij beslissingen nam. Bijvoorbeeld wanneer hij suggereerde om een detector op een andere plaats te installeren.”

Detectors worden best zo discreet mogelijk geplaatst in een woning of pand. Om het interieur zo veel mogelijk te sparen maar ook om te vermijden dat potentiële inbrekers de detectors zien.

Frank: “De bedrading en het schakelmateriaal vallen niet op. Enkele detectors op moeilijk bereikbare plaatsen zijn zelfs draadloos. De installatie gebeurde vlot, proper en op een doordachte manier.”

Vlot overweg met het systeem

We werken bij MATT Security met het Jablotron-systeem omdat het heel betrouwbaar is, maar ook omdat iedereen er snel mee overweg kan.

Frank: “Onze zoon van 12 moet het systeem ook kunnen bedienen als wij niet thuis zijn. Na de installatie kregen we een grondige uiteenzetting over het systeem en de app van de installateur. Geen theoretische uiteenzetting maar een demonstratie waarbij we zelf onder begeleiding het systeem leerden aansturen.”

We volgen elke melding op door een sms te sturen. Zo sluiten we paniek uit bij vals alarm. Ook technische storingen volgen we op op afstand.

27752505_936213893220905_3207433395646629711_n.jpg

Frank: “We kunnen nu echt met een gerust hart op reis gaan. Via de app kunnen we op elk moment controleren of er iets verdachts gebeurt in ons huis. Ook de service van MATT Security stelt ons gerust. Eén keer was er een technische storing. MATT Security bracht ons meteen op de hoogte en loste het probleem direct op. De wetenschap dat de veiligheidsexperts van MATT Security dag en nacht voor ons klaar staan vinden we minstens zo belangrijk dan een performant alarmsysteem.”

Frank en zijn gezin slapen op beide oren dankzij:

Wil je gratis veiligheidsadvies?