Een draadloos of bedraad alarmsysteem?

5 vragen over de VERSCHILLEN TUSSEN EEN BEDRAAD & DRAADLOOS ALARMSYSTEEM

Je hebt beslist om een alarmsysteem te installeren bij je thuis of in je bedrijf? Kies dan voor systeem dat perfect bij je behoeftes past. De eerste knoop die je moet doorhakken: kies je voor een bedraad of een draadloos alarmsysteem?

We beantwoorden 5 belangrijke vragen over beide systemen, zodat je een doordachte keuze kan maken.

Is een bedraad alarmsysteem betrouwbaarder?

Bedrade systemen zijn al lang op de markt. Omdat de radiogolven van draadloze alarmsystemen verstoord kunnen worden, verkiezen mensen vaak voor een bedrade variant. Een slechte reputatie, die niet langer gegrond is.

Tegenwoordig zijn draadloze alarmsystemen namelijk even betrouwbaar dan bedrade systemen. Dankzij een dubbele frequentie is de kans heel klein dat een ander apparaat het signaal van je draadloos alarmsysteem ontregelt.

Antwoord: Draadloze alarmsystemen zijn tegenwoordig even betrouwbaar.

Vereist de installatie van een bedraad alarmsysteem afbraakwerken?

Elk punt van je alarmsysteem dient verbonden te worden aan de hand van kabels. Om die kabels stevig te bevestigen en volledig weg te werken, kan het zijn dat onze installateurs - in overleg - boorwerken uitvoeren.

  • Zet je een nieuwbouw? Betrek ons dan op tijd om alle kabels te installeren.
  • Omdat bedrade alarmsystemen meer installatie vereisen, valt het kostenplaatje vaak hoger uit.

Antwoord: Meestal wel.

Zijn draadloze alarmsystemen duurder?

Draadloze alarmsystemen zijn moderner en geavanceerder dan de bedrade systemen. Daaruit zou je kunnen afleiden dat ze ook duurder zijn.

Niets is minder waar. Draadloze alarmsystemen zij meestal goedkoper dan bedrade alarmsystemen. Vooral de korte installatietijd drukt de prijs. De materialen van bedrade systemen zijn goedkoper, de installatie ervan valt vaak duurder uit.

Is je woning of bedrijf voorzien van voldoende bekabeling? Dan is een bedraad systeem voordeliger. We controleren altijd de aanwezige kabelinfrastructuur bij je ter plekke om samen de afweging te maken tussen beide oplossingen.

Antwoord: De draadloze componenten zijn duurder, de installatie ervan is goedkoper.

Zijn draadloze alarmsystemen makkelijker aanpasbaar?

Een draadloos alarmsysteem is veel flexibeler. Je kan makkelijk componenten toevoegen of verwijderen. Verhuis je? Dan kan het hele systeem mee verhuizen. Ideaal als je een pand of woning huurt.

Een aanpassing aan een bedraad alarmsysteem betekent meestal ook een aanpassing aan de bedrading. Dat wil zeggen: gaten boren, draden trekken en wegwerken van de draden. Dat zijn meestal geen kleine werken.

Antwoord: Ja, omdat de installatie minder permanent is.

Kan ik een bedraad alarmsysteem combineren met draadloze componenten?

Absoluut! Als je een bedraad alarmsysteem hebt, kunnen we een draadloze module toevoegen. Dan hoef je niet het hele systeem te vervangen.

Een combinatie van bedrade en draadloze componenten noemen we een hybride systeem. Daarmee kan je het beste van beide werelden combineren. Onze Jablotron 100-oplossingen lenen zich perfect voor integratie van draadloze en bedrade systemen.

Antwoord: Ja. Dankzij een hybride systeem van Jablotron 100.

De juiste keuzes beginnen met een veiligheidsanalyse

Je veiligheid is altijd onze topprioriteit. Daarom geven we je gratis veiligheidsadvies bij je ter plekke. We analyseren de risico's en leggen de verschillende mogelijkheden naast elkaar. Daarna weet je zeker wat je nodig hebt om je woning of bedrijf goed te beveiligen.