Meest voorkomende detectoren om je woning te beveiligen

Alarmsysteem woning MATT Security

Onder het motto ‘beter op tijd detecteren dan achteraf remediëren’ geven we je graag een overzicht van de meest courante detectiemogelijkheden voor jouw woning. Aan jou om te detecteren welke de beste optie(s) is/zijn.

 

de 3 meest voorkomende detectiemogelijkheden:

 

1. De buitenbewegingsmelder: detecteert onverwachte bewegingen rondom je woning

Buitendetector MATT Security

Buitenbewegingsmelders detecteren potentiële inbrekers nog voor ze je woning betreden. Wanneer activiteit opgemerkt wordt in de zone van de bewegingsmelder, gaat een alarm af.

Een hond of kat als huisdier? Geen probleem. We plaatsen de detectoren op 2 verschillende hoogtes. Enkel als zowel de laagste als de hoogste zone getriggerd worden, gaat het alarm af.

 

2. magneetcontacten: detecteren ramen en deuren die opgengemaakt worden

Magneetcontact MATT Security

Een magneetcontact wordt geplaatst op het kozijn dat in verbinding staat met je raam of deur. Wanneer het magnetisch contact verbroken wordt, gaat een alarm af.

Deze eenvoudige en efficiënte detectiemethode is heel interessant voor ruimtes met huisdieren daar de kans op vals alarm minimaal is.

 

3. de binnenbewegingsmelder: Detecteert bewegingen in je woning

JA-110P.png

Binnenbewegingsmelders detecteren bewegingen binnen je woning op momenten dat je niet thuis bent en/of  's nachts. Deze detectoren zorgen voor een extra veiligheidsniveau, maar raden we niet aan voor ruimtes met huisdieren.

 

 

 

 

alternatieve detectoren

Buitenbewegingsmelders, magneetcontacten en binnenbewegingsmelders zijn de 3 belangrijkste detectiemogelijkheden voor je woning. Daarnaast bestaan nog verschillende detectoren die specifieke incidenten (oa. brand, glasbreuk) signaleren.

Branddetectoren

Branddectoren vormen de belangrijkste signalisatiemethode om rook of brand te detecteren. Ze zijn in principe onmisbaar in elk alarmsysteem. In tegenstelling tot stand-alone rookmelders weet altijd of je rookmelder werkt en krijg je steeds een verwittiging wanneer jouw detector afgaat. Een rookmelder toevoegen aan jouw alarmsysteem kan al vanaf €90 (bekabeld) en €100 (draadloos).

Glasbreukdetector

Wie opteert voor magneetcontacten vindt in een glasbreukmelder een ideale aanvulling. De glasbreukmelder detecteert glasbreuk op basis van luchtdrukverplaatsing en geluidsanalyse. Een drinkglas laat vallen in de keuken zal dan ook geen signaal opleveren. Een glasbreukdetector covert 9 m2 en hoeft dus niet op elk raam/venster binnen één ruimte aangebracht te worden.

Plafonddetector/Auto-detector

De plafonddetector is met zijn detectiebereik van 5 m2 en 360° radius perfect voor kleine ruimtes. Deze detector wordt om die reden ook vaak in auto's of bestelwagens geplaatst. Het draadloos bereik bedraagt 100 m. Voor een optimale werking plaats je je auto/bestelwagen best binnen een straal van 30 à 40 m. Bij het ongewenst openen van de laadruimte, gaat een alarm af. Bovendien word je verwittigd per sms en/of via de meldkamer. Een plafond/autodetector is dus ideaal voor wie zijn met (duur) materiaal gevulde bestelwagen niet binnen kan parkeren.

 

En voor jouw woning?

Heb je ondertussen al kunnen detecteren welke detector voor jouw woning de beste oplossingen is? Vraag gerust raad aan één onze specialisten!