Referentie: Camerabewaking en alarmsysteem voor 4 vestigingen van STS Center

“Dankzij MATT Security werden inbrekers op heterdaad betrapt. MATT Security stuurde diezelfde nacht nog de beelden door naar de bevoegde instanties.” - Kathleen Beirens, STS Center

Telenet Ninove Center

STS Center is een erkend Telenet service-center met vestigingen in Ninove, Aalst, Zottegem en Dilbeek. Zaakvoerder Kathleen Beirens kan niet op 4 plaatsen tegelijk zijn en schakelde ons in om meer controle te krijgen over de veiligheid en werking van alle winkels.

Kathleen Beirens:  “Wij bieden in de eerste plaats diensten aan als Telenet-center: problemen oplossen met decoders, abonnementen, enzovoort. Daarnaast verkopen we ook apparaten die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op dieven. Denk maar aan smartphones en telefoonaccessoires. We wilden geen risico nemen.”

Kathleen nam contact met ons op om haar 4 winkels zo goed mogelijk te beveiligen. We gingen langs om de 4 vestigingen te inspecteren en een risicoanalyse op te stellen.

Kathleen Beirens:  “MATT Security deed ons inzien dat camerabewaking niet alleen nuttig is bij inbraken of diefstal. De camerabeelden zijn ook interessant om de klantenservice te optimaliseren. Ik kan op elk moment bekijken hoe druk het in onze winkels is, waar ik ook ben.”

Volledige installatie op 1 dag tijd

Telenet Ninove

Tijdens ons eerste plaatsbezoek denken we al een stap verder, in functie van de installatie. Zo zorgden we ervoor dat de hinder van de installatie in de winkels minimaal was.

Kathleen Beirens:  “Op 1 dag tijd installeerden de vakmensen van MATT Security camerabewaking en een alarmsysteem in de 3 vestigingen. Later kwam daar ook onze vestiging in Dilbeek bij. Dat verliep heel vlot. Onze klanten hadden geen last van lawaai of stof tijdens de werken. Daarna namen de mensen van MATT Security uitgebreid de tijd om me uit te leggen hoe ik het volledige systeem kon beheren.”

 

Snelle overdracht van bewakingsbeelden aan de politie

Op een nacht werd Kathleens vrees werkelijkheid. Het alarmsysteem had ongewenste bezoekers gedetecteerd. De beelden van de camera’s toonden duidelijk dat er inbrekers actief waren. Tijd om de politie en onze 24/7-service in te schakelen ...

Kathleen Beirens: “De politie was tijdig ter plaatse om de daders te vatten. Diezelfde morgen werden ze al voorgeleid. De politie vroeg ons om tegen dan een usb-stick aan te leveren met de beelden van de misdaad. Eén telefoontje met MATT Security volstond om alles met de politie te regelen. Diezelfde nacht nog leverden ze een usb-stick met de bewuste beelden aan de bevoegde instanties. Daar kan je op rekenen!”

Identificering van inbrekers dankzij haarscherpe nachtbeelden

De cameratechnologie is de voorbije jaren enorm geëvolueerd. De tijd van wazige of korrelige beelden ligt achter ons. 

IMG_1104.PNG

Kathleen Beirens: “Dankzij de haarscherpe beelden van ons bewakingssysteem werden de daders geïdentificeerd en berecht. Ons beveiligingssysteem bewees dat we erop kunnen rekenen. De veiligheidsexpert van MATT Security gaf ons na dat voorval de raad om een klein lampje te hangen in elke winkel zodat de nachtbeelden nog meer kleur bevatten. Dat maakt daders makkelijker identificeerbaar. Je ziet, ze zijn erg met hun vak begaan.”

STS Center kan op beide oren slapen dankzij:

Wil je gratis veiligheidsadvies?