Combineer rookmelders met alarmsysteem

Wist je dat er systemen bestaan waarmee je je zowel kan beschermen tegen inbraak én tegen brand? Brandbeveiliging en inbraakbeveiliging gaan hand in hand. In dit artikel lees je meer over de verschillende systemen die deze mogelijkheid bieden.

Voordelen van een brandalarm

Een rookdetector die wordt aangesloten op een centraal alarmsysteem heet een brandalarm. Maar waarom is dat nu nuttig? We sommen de voordelen even op:

Tijdswinst: Je wint tijd omdat hulpdiensten en andere contactpersonen automatisch verwittigd worden. Cruciaal voor het redden van levens.

Veiligheid bij afwezigheid: de hulpdiensten worden vanzelf verwittigd en de externe geluidssignalen treden in werking. Zo blijft je woning ook beschermd tijdens afwezigheid.

Automatische controle: veel systemen vermelden ook automatisch wanneer een rookmelder aan vervanging toe is.

Een brandalarm is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kan aangepast worden aan de noden van de bewoners. Uitgebreide informatie over brandveiligheid bespreken we graag in een gratis adviesgesprek.

AlarmSystemen met geïntegreerd brandalarm

Professionele alarmsystemen bieden de meeste bescherming. Naast de standaardelementen zoals bewegingsdetectoren, raamcontacten en camera's bevatten ze vaak ook nog een buitensirene, een afstandsbediening en een SMS-functie. Ze kunnen ook gekoppeld worden aan een meldkamer. Zo kan je bij afwezigheid verwittigd worden van onveilige situaties in jouw woning.

 

Kwaliteitsvolle alarmsystemen, zoals de Jablotron 100, zijn ook uit te breiden met rookmelders. Deze rookmelders kan je ook koppelen aan een meldkamer. Bij detectie van rook, zal er een signaal gestuurd worden naar de meldkamer (of je gsm), waardoor je zelfs bij afwezigheid op de hoogte zal worden gebracht van mogelijke brand.

Op die manier ben je maximaal beschermd tegen inbraak én tegen brand. Zo verhoog je de brandveiligheid en inbraakveiligheid van je woning met slechts één systeem. Daardoor ben je ook zeker van een maximale bescherming voor jezelf en je familie.