JABLOTRON 100

CENTRALEs en communicators

JA-106KR: Centrale met een ingebouwde GSM/GPRS en LAN-communicatoren 

106KR - Jablotron 100 centrale

JA-106K is een volledige versie van het beveiligingsysteem JABLOTRON 100. Het biedt een flexibele instelling en maakt een intelligente bescherming mogelijk van grotere eengezinswoningen, kantoren en bedrijven. Het biedt ook een flexibele oplossing voor het beschermen van wooncomplexen, kantoorgebouwen en bedrijven die een systeem met vele secties nodig hebben. De vereiste configuratie en grootte van het systeem kunnen worden geprogrammeerd met de software F-Link.

De centrale JA-106K biedt:
– tot 120 draadloze of buszones
– tot 300 gebruikerscodes
– tot 15 secties
– tot 32 programmeerbare PG-uitgangen
– 20 wederzijds onafhankelijke agenda’s
– SMS en stemrapporten uit het systeem voor maximaal 25 gebruikers
– Bediening op afstand via SMS, spraakmenu en het portaal MyJABLOTRON – 4 instelbare ARC
– 5 optionele protocollen voor ARC

De centrale heeft ingebouwde GSM / GPRS en LAN-communicators die een spraak-, SMS-, GPRS- en LAN-communicatie mogelijk maken met de eindgebruikers of ARC-centra. De centrale is uitgerust met een 4 GB- geheugenkaart voor het bewaren van gebeurte- nisgegevens, spraakberichten, het opslaan van opnamen enz.

De centrale heeft:

- 2 van elkaar onafhankelijke (afzonderlijke) aansluitblokken voor de aansluiting van de bus
1 interne connector exclusief bestemd voor de radiomodule (JA-110R)
1 LAN-connector
1 USB-connector voor het instellen van de centrale en het uitlezen van foto’s
1 connector voor de aansluiting van een andere communicator of module (bijvoorbeeld PSTN) 


JA-101KR-LAN: Centrale met een ingebouwde GSM/GPRS en LAN-communicator en radiomodule 

101KR-LAN Jablotron 100 centrale

De centrale JA-101KR-LAN vormt een fundamenteel element van het beveiligingssysteem JABLOTRON 100. De centrale maakt het mogelijk een flexibele instelling en gemakkelijke bescherming in de busuitvoering te bereiken voor kleine bedrijfsruimten, plattelandshuizen, kantoren, middelgrote ruimten, gezinshuizen of bedrijven – zowel in een draadloze als gecombineerde uitvoering. De vereiste configuratie en grootte van het systeem worden uitgevoerd met de software F-Link.

De centrale JA-101KR-LAN biedt: – tot 50 draadloze of buszones
– tot 50 gebruikerscodes
– tot 8 secties

– tot 16 programmeerbare PG-uitgangen
– 20 wederzijds onafhankelijke agenda‘s
– SMS en spraakrapporten uit het systeem voor maximaal 8 gebruikers
– Bediening op afstand via SMS, spraakmenu en het portaal MyJABLOTRON – 4 instelbare ARC
– 5 optionele protocollen voor ARC

De centrale heeft ingebouwde GSM / GPRS en LAN-communicators die een spraak-, SMS-, GPRS- en LAN-communicatie mogelijk maken met de eindgebruikers of ARC-centra. De centrale is uitgerust met een 4 GB- geheugenkaart voor het bewaren van gebeurte- nisgegevens, spraakberichten, het opslaan van opnamen enz.

De centrale heeft:
– 1 klemmenblok voor busverbinding
– 1 interne connector exclusief bestemd voor de radiomodule (JA-110R)
– 1 LAN-connector
– 1 USB-connector voor het instellen van de centrale en het uitlezen van foto‘s
– 1 connector voor de aansluiting van een andere communicator of module
(bijvoorbeeld PSTN) 


BUS BEDRADE CODEBEDIENPANELEN

JA-112E: BUS codebedienpaneel met RFID 

JA-112E BUS klavier met RFID

De JA-112E is een RFID codebedienpaneel ontworpen om een alarmsysteem te besturen. De JA-112E bevat één controle segment en kan zo nodig worden uitgebreid met maximaal 20 JA-192E controle segmenten. Door het gebruik van de controle segmenten kan het systeem op een simpele wijze bestuurd worden. Het paneel communiceert via de BUS en wordt ook gevoed door de BUS. In geval van een stroomstoring zal het systeem naar een energiebesparende functie overschakelen. Het is mogelijk om het codebedienpaneel toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 

 

 

 


JA-113E: BUS codebedienpaneel met RFID en toetsenbord 

JA-113E BUS klavier met RFID en toetsenbord

De JA-113E is codebedienpaneel met bedieningstoetsen en een RFID kaartlezer en is ontworpen om het alarmsysteem te besturen. Het bevat één controle segment en kan zo nodig worden uitgebreid met maximaal 20 JA-192E controle segmenten. Door het gebruik van de controle segmenten kan het systeem op een simpele manier wijze worden bestuurd. Het paneel communiceert via de BUS en wordt ook gevoed door de BUS. In geval van een stroomstoring zal het systeem naar een energie besparende functie overschakelen.

Het is mogelijk om het codebedienpaneel toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 

 

 


JA-114E: BUS codebedienpaneel met LCD, toetsenbord en RFID 

JA-114E BUS klavier met LCD, toetsenbord en RFID

De JA-114E is een code bedienpaneel met een LCD scherm, toetsen en een RFID kaartlezer en is ontworpen om het alarmsysteem te besturen. Het bevat één controle segment en kan zo nodig worden uitgebreid met maximaal 20 JA-192E controle segmenten. Door het gebruik van de controle segmenten kan het systeem op een simpele manier wijze worden bestuurd. Het paneel communiceert via de BUS en wordt ook gevoed door de BUS. In geval van een stroomstoring zal het systeem naar een energie besparende functie overschakelen. Het is mogelijk om het codebedienpaneel toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. Menu opties maken het beheren van de secties, zones, PG uitgangen en de rapportages zeer eenvoudig. 

 

 


JA-123E: BUS codebedienpaneel voor buiten met RFID 

JA-123E BUS klavier voor buiten met RFID

Het bedienpaneel met een contactloze RFID lezer kan gebruikt worden om een PG uitgang te activeren. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een deur te ontsluiten of een sectie aan te sturen. Het bedienpaneel heeft een bedieningssegment, een RFID leesgedeelte en een optische weergave van de status. De optische weergave geeft van elk segment de status weer. De rode LED geeft aan dat de sectie of PG ingang geactiveerd is, de groende LED geeft aan dat de sectie of PG ingang niet geactiveerd is. 

 

 

 

 


JA-112J: BUS Alarm- of bedieningsmuurknop 

JA-112J Paniek schakelaar

De bus muurknop JA-112j is ontworpen om een paniekalarm te activeren of om de PG-uit- gangen ( vrij programmeerbare uitgangen) aan te sturen. De JA-112J heeft twee knoppen en een indicatie-LED, die tijdens het drukken op de knop bij het in- of uitschakelen van een PG-uitgang,de activering signaleert (brandt rood / groen). Deze paniek/muurschakelaar heeft ook een optionele functie, nl de uitgestelde activering van het paniekalarm (waarbij de activering geannuleerd kan worden door de knop opnieuw in te drukken). Het uitstellen van dit nood alarm wordt gesignaleerd door het knipperen van de rode LED. De JA-112J knop is adresseerbaar en bezet in het systeem één positie. 

 

 


BUS BEDRADE DETECTOREN

Bus pir bewegingsdetectoren

JA-110P: BUS PIR bewegingsdetector – ECO 

JA-110P PIR bewegingsdetector

De JA-110P is een BUS PIR bewegingsdetector ontworpen voor bescherming binnens- huis. Het detecteert de beweging van een object met de temperatuur van het menselijk lichaam. De detectie eigenschappen kunnen worden geoptimaliseerd door middel van alternatieve lenzen, zoals de: JS-7904 corridorlens, JS-7906 horizontale pet-lens en de JS-7901 verticale gordijnlens. Het immuniteitsniveau is instelbaar en heeft twee verschillende niveaus. De alarm geheugen functie is een optionele instelling, deze functie maakt de indicatie en het lokaliseren van een alarm zeer eenvoudig. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. SMART MEMORY indicatie (SMI) biedt een visuele LED verificatie van een geactiveerde detector. SMI kan uit worden geschakeld doormiddel van het code bedienpaneel. 


JA-120PB: BUS beweging en glasbreukmelder 

JA-120PB BUS bewegingsdetector en glasbreukmelder

De detector is bedoeld om menselijke beweging in panden te detecteren en het breken van glas. De detector bestaat uit twee delen (die op twee verschillende posities in het systeem staan). De sensor gebruikt de bewegingsmelder om menselijke beweging te detecteren. Glasbreuk wordt geconstateerd door de ingebouwde glasbreuksensor. Detectie is geba- seerd op dual-technology (detectie van luchtdruk verschillen en de karakteristieken van het geluid van brekend glas). Instelbare gevoeligheid. 

 

 

 

 

 


JA-120PW: BUS duale PIR beweging en microgolf 

JA-12OPW Dual PIR bewegings en microwave

De JA-120PW detector is bedoeld om menselijke beweging in panden te detecteren. De detector heeft sterk beveiligd tegen valse alarmen door de combinatie van beweging en microgolf. De detector bewaakt zoals een normale PIR dat doet en zodra er beweging is gedetecteerd wordt de microgolf geactiveerd om de melding te verifiëren. De melding van beweging wordt pas naar het controle paneel gestuurd wanneer deze is geverifieerd door de microgolf. De microgolf functie wordt alleen geactiveerd wanneer de detector beweging constateert. Microgolf detector is uitgeschakeld wanneer het alarm niet ingeschakeld is. De PIR detectie eigenschappen kunnen geoptimaliseerd worden door verwisselbare lenzen te gebruiken. De detector is adresseerbaar en bezet één geheugenpositie. JA-120PC: BUS PIR bewegingsmelder met camera 

 

JA-120PC PIR bewegingsmelder met camera

De detector is bedoeld om menselijke beweging in panden te detecteren en deze te visueel te bevestigen. De camera neemt kleurenfoto’s door menselijke beweging te detecteren wanneer het systeem ingeschakeld is. Elke foto wordt twee keer genomen, de eerste in lage resolutie (320×240), de tweede in hoge resolutie (640×480).

De camera is uitgerust met een flitser om in het donker foto’s te kunnen maken. De beel- den worden opgeslagen in de detector (microSD kaart op de print) en de lage resolutie beelden worden daarna doorgestuurd naar de centrale. U kunt de beelden bekijken via de F-Linck en J-Link software (in het gebeurtenisgeheugen, klik op nieuwe foto).

Foto’s worden weergegeven en lage kwaliteit en wanneer u op detail klikt wordt de hoge kwaliteit weergegeven. Vanuit het controle paneel kan de foto verzonden worden naar een meldkamer, een gebruiker of een extern opslagpunt.

De detector kan ook een foto nemen op commando wanneer dit nodig is (bijvoorbeeld om een brandalarm te bevestigen). Het is ook mogelijk om deze als PG uitgang reactie in te stellen, of via de MyJABLOTRON zelf-service. De detector biedt de mogelijkheid om pre- alarm meldingen te sturen. Wanneer deze parameter wordt ingeschakeld zal de detector beelden sturen van een ingestelde sectie als een alarm nog niet is afgegaan (bijvoorbeeld tijdens de inloopvertraging). De immuniteit is in twee niveaus in te stellen. Het standaard niveau combineert een basis immuniteit niveau met een snelle reactie. Het verhoogde niveau biedt een hogere immuniteit maar een langzamere reactie. 


BUS OMTREK BESCHERMINGSDETECTOREN

JA-111M/B: BUS Magneet contact 

JA-111M BUS magneetcontact

Het apparaat detecteert deur of raamopening. De communicatie met het bedieningspaneel loopt via de bus. De detector is uitgerust met een beschermkap die sabotage detecteerd nadat de sensor geopend wordt. De sensor wordt geactiveerd nadat de permanente magneet van het sensor gedeelte af beweegt. Het magneetcontact bezet één positie in het alarmsysteem. JA-110B: BUS akoestische glasbreuk detector 

JA-110B BUS akoestische glasbreukdetector

De JA-110B glasbreuk BUS detector detecteert het breken van glazen ramen of oppervlak- ken. De detector maakt gebruik van een duale detectie technologie (luchtdruk en geluids- analyse). Hij reageert op het breken van elk type glas. De gevoeligheid van de detector is instelbaar. De detector communiceert doormiddel van de BUS van de centrale en wordt ook gevoed door de BUS. De alarm geheugen functie is een optionele instelling, deze functie maakt de indicatie en het lokaliseren van een alarm zeer eenvoudig. Het is mogelijk de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in.  


BUS OMGEVINGSDETECTOREN

JA-110ST: BUS gecombineerde rook- en hittedetector 

JA-110ST BUS gecombineerde rook- en hittedetector

De JA-110ST BUS gecombineerde rook en hitte detector detecteert brand binnen in een pand. De detector heeft verschillende instellingen, zoals: rook en hitte, rook of hitte, alleen rook of alleen hitte. Het heeft een alarm geheugen functie waarbij de LED nog zal branden nadat de alarm status over is. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. SMART MEMORY indicatie (SMI) biedt een visuele LED verificatie van een geactiveerde detector. SMI kan uit worden geschakeld doormiddel van het code bedienpaneel. 

 


JA-111ST: BUS Gecombineerde rook- en hitte detector met sirene 

JA-111ST: BUS Gecombineerde rook- en hitte detector met sirene

JA-111ST is een unieke busbranddetector die gecertificeerd is volgens de normen
EN 14604, EN 54-5 en EN 54-7. De detector bevat twee afzonderlijke detectoren - een optische rookdetector en een temperatuurdetector, die brand of verhoogde temperatuur detecteert in residentiële en commerciële gebouwen. Met de detector kunt u verschillende detectieopties instellen: rook en verhoogde temperatuur, rook of verhoogde temperatuur, alleen rook of alleen verhoogde temperatuur.
De detector signaleert optisch een gevaarlijke situatie met een geïntegreerde lamp en een akoestisch signaal. Hij bezet één positie in het beveiligingssysteem. 


JA-111TH: BUS temperatuur sensor

JA-111TH: BUS temperatuur sensor

De JA-111TH een BUS temperatuursensor voor het meten van de huidige temperatuur. De gemeten data wordt doorgestuurd via het bedieningspaneel naar de Jablotron Cloud. De portal kan dan rapporten per e-mail of sms sturen wanneer de gemeten waarde boven of onder de door gebruiker gedefinieerde temperaturen komt.  


JA-110F: BUS water overloop detector 

JA-110F: BUS water overloop detector

De detector geeft aan als in een ruimte (kelder, badkamer, enz.). een water overloop plaats vindt. Deze informatie wordt via de bus naar het controle paneel gezonden. Wanneer de elektroden in contact komen met water stuurt de detector een activatie signaal. Wanneer elektrode daarna droog zijn wordt er een stand-by signaal verzonden. De detector heeft geen sabotage en bezet één positie in het alarmsysteem. 


BUS BEDRADE Sirenes

JA-110A: BUS interne sirene 

JA-110A: BUS interne sirene

De JA-110A BUS interne sirene is ontworpen voor geluidsalarmen, uitloop en inloop vertra- gingen, tonen, en PG uitgang activeringen in het alarm systeem. De sirene is uitgerust met een knop met programmeerbare reacties. Geïmplementeerde alarm verificatie functie.
De sirene communiceert en wordt gevoed doormiddel van de BUS van de centrale. Het is mogelijk om hem een zone toe te wijzen en neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 


JA-111A: BUS externe sirene 

JA-111A: BUS externe sirene

De JA-111A BUS externe back-up sirene is ontworpen voor geluidsalarmen, tonen en PG uitgang activatie en deactivatie. De sirene communiceert en wordt gevoed door de BUS van de centrale. Bij uitval van de stroom zal er gebruik gemaakt worden van de geïmplementeerde energiebesparingsfunctie. Ook heeft de sirene een ingebouwde waterpas zodat er eenvoudig aanpassingen gemaakt kunnen worden tijdens de installatie. Het is mogelijk om hem een zone toe te wijzen en het neemt maar één positie in het alarmsysteem in. Kappen worden geleverd met een rode kleur voor de flitser. De sirene is adresseerbaar en bezet één positie in het alarmsysteem. 


DRAADLOZE COdebedienpanelen

JA-152E: Draadloos code bedienpaneel met RFID 

JA-152E: Draadloos code bedienpaneel met RFID

De JA-152E is een 2-weg draadloos RFID code bedienpaneel ontworpen om een alarm- systeem te besturen. De JA-152E bevat één controle segment en kan zo nodig worden uitgebreid met maximaal 20 JA-192E controle segmenten. Door het gebruik van de controle segmenten kan het systeem op een simpele wijze bestuurd worden. Doordat het systeem geïmplementeerd is met een smart radio wake-up (SRW) functie kan het systeem automatisch uit de slaapmodus gehaald worden bij ingaan van een zone. Hij wordt gevoed door alkaline batterijen. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 


JA-153E: Draadloos code bedienpaneel met RFID en toetsenbord 

JA-153E: Draadloos code bedienpaneel met RFID en toetsenbord

De JA-153E is een 2-weg draadloos code bedienpaneel met een toetsenbord en een RFID kaartlezer, ontworpen om een alarmsysteem te besturen. De JA-153E bevat één controle segment en kan zo nodig worden uitgebreid met maximaal 20 JA-192E controle segmen- ten. Door het gebruik van de controle segmenten kan het systeem op een simpele wijze bestuurd worden Doordat het systeem geïmplementeerd is met een Smart Radio Wake-up (SRW) functie kan het systeem automatisch uit de slaapmodus gehaald worden bij ingaan van een zone. Hij wordt gevoed door alkaline batterijen. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 


JA-154E: Draadloze toegangsmodule met LCD-scherm, codebedienpaneel en RFID-Lezer 

JA-154E: Draadloze toegangsmodule met LCD-scherm, codebedienpaneel en RFID-Lezer

De JA-154E is een twee-weg draadloze toegangs module met een LCD-scherm, een codebedienpaneel en een RFID-lezer voor het controle. De module omvat een controle segment en kan worden uitgerust met maximaal 20 JA-192E controlesegmenten. De segmenten worden gebruikt voor de bediening van het beveiligingssysteem. De ingebouwde functie van smart radio activering door de Smart Radio Wake-up-ingang (SRW) maakt het mogelijk om automatisch de slaapstand van het bedienpaneel te onderbreken wanneer het systeem geactiveerd wordt tijdens de ingang vertraging. De module wordt gevoed door alkaline batterijen. De module is adresseerbaar en bezet één positie in het alarmsysteem. 


DRAADLOZE DETECTOREN

DRAADLOZE PIR EN COMBINATIE BEwegingsdetectoren

JA-150P: Draadloze PIR bewegingsdetector

JA-150P: Draadloze PIR bewegingsdetector

De JA-150P is een PIR bewegingsdetector ontworpen voor bescherming binnenshuis. De sensor detecteert menselijke beweging in panden. De eigenschappen van de detectie kun- nen aangepast worden doormiddel van het gebruik van lenzen zoals: JS-7904 corridorlens, JS-7906 horizontale pet-lens en de JS-7901 verticale gordijnlens. Het immuniteitsniveau is instelbaar en heeft twee verschillende niveaus. Hij wordt gevoed door twee alkaline bat- terijen. SMARTWATCH is een standaard instelling bedoeld voor de permanente controle van beweging in een bewaakt gebied. Wanneer een permanente beweging gedetecteerd wordt worden er elke 20 seconden drie meldingen verstuurd, De volgende meldingen wordt na twee minuten gestuurd. Wanneer de detector geen beweging meer detecteert in de volgende tien minuten, wordt de drie meldingen elke 20 seconden weer gebruikt. De andere beschikbare detector modus is 1 minuut interval. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 


JA-160PC: Draadloze PIR bewegingsmelder met camera 

JA-160PC: Draadloze PIR bewegingsmelder met camera

De detector is bedoeld om menselijke beweging in panden te detecteren en deze te visu- eel te bevestigen. De camera neemt kleurenfoto’s door menselijke beweging te detecteren wanneer het systeem ingeschakeld is. Elke foto wordt twee keer genomen, de eerste in lage resolutie (320×240), de tweede in hoge resolutie (640×480).

De camera is uitgerust met een flitser om in het donker foto’s te kunnen maken. De beelden worden opgeslagen in de detector (microSD kaart op de print) en de lage resolutie beelden worden daarna doorgestuurd naar de centrale. U kunt de beelden bekijken via de F-Link en J-Link software (in het gebeurtenisgeheugen, klik op nieuwe foto).

Foto’s worden weergegeven en lage kwaliteit en wanneer u op detail klikt wordt de hoge kwaliteit weergegeven. Vanuit het controle paneel kan de foto verzonden worden naar een meldkamer, een gebruiker of een extern opslagpunt.

De detector kan ook een foto nemen op commando wanneer dit nodig is (bijvoorbeeld om een brandalarm te bevestigen). Het is ook mogelijk om deze als PG uitgang reactie in te stellen, of via de MyJABLOTRON zelf-service. De detector biedt de mogelijkheid om pre- alarm meldingen te sturen. Wanneer deze parameter wordt ingeschakeld zal de detector beelden sturen van een ingestelde sectie als een alarm nog niet is afgegaan (bijvoorbeeld tijdens de inloopvertraging). De immuniteit is in twee niveaus in te stellen. Het standaard niveau combineert een basis immuniteit niveau met een snelle reactie. Het verhoogde niveau biedt een hogere immuniteit maar een langzamere reactie. 


JA-180PB: Draadloze PIR en Glasbreuk gecombineerde detector 

JA-180PB: Draadloze PIR en Glasbreuk gecombineerde detector

De JA-180PB combineert de JA-180P PIR bewegingsdetector met een glasbreuk detec- tor in een behuizing. Beide detectoren zijn apart in de centrale ingeschreven. De duale glasbreuk detector reageert op luchtdruk veranderingen en reageert op het geluid van het breken van glas, hierdoor heeft deze detector een hoge immuniteit voor valse alarmen. De eigenschappen van de detectie kunnen aangepast worden doormiddel van het gebruik van lenzen zoals: JS-7904 corridorlens, JS-7906 horizontale pet-lens en de JS-7901 verticale gordijnlens. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. JA-185P: Draadloze plafond PIR detector 

JA-185P: Draadloze plafond PIR detector

De JA-185P is een kleine draadloze PIR detector geschikt voor het beschermen van kleine ruimtes of auto’s. Hij is ontworpen om aan het plafond geïnstalleerd te worden. Het gebruikt een digitale signaal processor om een vals alarm te voorkomen. 


JA-186P: Draadloze DUAL PIR binnen detector 

JA-186P: Draadloze DUAL PIR binnen detector

De JA-186P is ontworpen om menselijke lichaamsbeweging binnen een gebouw te de- tecteren. De duale zone detectie zorgt ervoor dat de detector een hoge immuniteit tegen bewegende huisdieren heeft. De detector wordt gevoed door batterijen en communiceert via het draadloze protocol van Jablotron. De installatie hoogte van de detector is ongeveer 120 cm boven de grond. De detector heeft twee detectie zones, elk met een detectie hoek van 120° en een bereik van 12 meter. De denkbeeldige scheidingslijn tussen de twee zones wordt bepaald door de installatiehoogte. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 


JA-180W: Draadloze PIR en MW detectie

JA-180W: Draadloze PIR en MW detectie

De JA-180W is ontworpen om menselijke lichaamsbeweging binnen een gebouw te detecteren. Door het gebruik van de combinatie van bewegings- en microwavedetectie is de detector goed bestand tegen valse alarmen. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd door de PIR detector, zal de MW detector worden geactiveerd om de detectie van de PIR te bevestigen. Nadat de detectie is bevestigd en de MW detector een alarm signaal heeft afgegeven, zal de detector een alarm naar de centrale versturen. De eigenschappen van de detectie kunnen aangepast worden doormiddel van het gebruik van lenzen zoals: JS-7904 corridorlens, JS-7906 horizontale pet-lens en de JS-7901 verticale gordijnlens.  


JA-157P: Draadloze duale zone buiten bewegingsdetector – gordijn 

JA-157P: Draadloze duale zone buiten bewegingsdetector – gordijn

De JA-157P is ontworpen om buiten een gebouw onregelmatigheden veroorzaakt door menselijke lichaamsbeweging te detecteren. Het is een duale zone buiten detector gefa- briceerd door Optex met een hoek van 5° breed, hierdoor is de detector zeer geschikt voor smalle ruimtes. De detector wordt gevoed door een lithium batterij. De detector is uitgerust met 3 sabotage contacten (aan de voorkant op het detectieonderdeel, de voorkant en aan de achterkant op de transmissie), welke direct een melding geeft als de detector wordt ge- opend of verwijdert wordt. De detector heeft ook een anti-maskeer functie en doet verslag van zijn huidige status aan het systeem. 


JA-159P: Draadloze outdoor bewegingsdetector 

JA-159P: Draadloze outdoor bewegingsdetector

De draadloze PIR-detector JA-159P is ontworpen voor de indicatie van indringers in een buitenruimte. Dit is een detector voor twee zones, vervaardigd door het bedrijf Optex en aangevuld met een zender, die compatibel is met het systeem JABLOTRON 100.
Het optische gedeelte van de detector bevat twee PIR-sensoren. Het beschikt over twee- zonendetectie met een hoge weerstand tegen valse alarmen en kleine dieren. The detector heeft een anti-maskerende functie – bescherming tegen blokkeren van het zicht. De detector is uitgerust met twee sabotagecontacten (voor en achter), die onmiddellijk het openen van de detector of het uitbreken ervan uit de montageeenheid melden.
De detector voert regelmatig zijn eigen auto-test uit en meldt zijn status via controle-uitzendingen aan het systeem. Hij bezet één positie in het systeem. 


JA-150IR: Draadloze infrarood barrière 

JA-150IR: Draadloze infrarood barrière

De JA-150IR is ontworpen om het verstoren van infrarood stralen door indringers te detecteren, dit gebeurt als de indringer tussen de zender en ontvanger doorloopt. De unit bestaat uit een Optex sensor en een Jablotron zender en wordt gevoed door 4 lithium bat- terijen. In geval van sabotage wordt er direct een melding naar de centrale verzonden en het component voert regelmatig zelftesten uit. 


draadloze omtrek beschermingsdetectoren

JA-180B: Draadloze glasbreuk detector

JA-180B: Draadloze glasbreuk detector

Ontworpen om glasbreuk te detecteren voor residentiële en commerciële interieur installaties. De glasbreuk detector gebruikt de analyse van luchtdruk variaties in combinatie met het karakteristieke geluid van brekend glas. Het maakt gebruik van digitale signaalverwerking om valse voorkomen alarmen. Het is adresseerbaar en neemt één positie in het alarmsysteem.  


JA-151M: Draadloze mini magneetcontact

JA-151M: Draadloze mini magneetcontact

De JA-151M is ontworpen om het openen van deuren en ramen te detecteren. De JA-151M heeft een uniek klein ontwerp geschikt voor alle soorten installaties. De magneetdetector wordt gevoed door een lithium batterij type CR2032. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 


JA-150M: Draadloos magneetcontact 

JA-150M: Draadloos magneetcontact

De JA-150M melder is ontworpen om het openen van een raam of deur te detecteren.
Het controleert twee fundamentele gedrag reacties: status of puls reacties op de opening. Het bevat ook twee ingangen IN1 en IN2. Alternatieve bedrade detectoren, zoals een water overloop detector of rolluiksensor kunnen worden aangesloten op deze ingangen. 


draadloze omgevingsdetectoren

JA-150ST: Draadloze brand en hitte detector 

JA-150ST: Draadloze brand en hitte detector

De JA-150ST optische draadloze rook en hitte detector detecteert een brand in een pand. Het staat de gebruiker de volgende instellingen toe: Rook en hitte, rook of hitte, alleen hitte en alleen rook. Het heeft een alarm geheugenfunctie waardoor de LED blijft branden na een alarm. De JA-150ST wordt gevoed door alkaline batterijen. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 

 


JA-151ST: Draadloze gecombineerde rook- en hittedetector 

JA-151ST: Draadloze gecombineerde rook- en hittedetector

JA-151ST is een unieke draadloze branddetector die gecertificeerd is volgens de
normen EN 14604, EN 54-5, EN 54-7 en EN 54-25. De detector bevat twee afzonderlijke detectoren - een optische rookdetector en een temperatuurdetector, die brand of verhoogde temperatuur in residentiële en commerciële gebouwen detecteren. Met de detector kunt u verschillende detectieopties instellen: rook en verhoogde temperatuur, rook of verhoogde temperatuur, alleen rook of slechts verhoogde temperatuur. De detector signaleert optisch een gevaarlijke situatie met een geïntegreerde lamp en een akoestisch signaal. Hij bezet één positie in het beveiligingssysteem. 


JA-151TH: Draadloze temperatuur sensor 

JA-151TH: Draadloze temperatuur sensor

De JA-151TH is een draadloze temperatuursensor voor het meten van de huidige tempe- ratuur. De gemeten data wordt doorgestuurd via het bedieningspaneel naar de Jablotron Cloud portal. De portal kan dan rapporten sturen per e-mail of sms wanneer de gemeten waarde boven of onder de door de gebruiker gedefinieerde temperaturen komt. 


JA-180G: Draadloze gaslek detector 

JA-180G: Draadloze gaslek detector

De JA-180G gaslek detector wordt geactiveerd door explosieve gassen (Natuurgas, Methaan, Propaan, Butaan, Acetyleen, etc.). Als de detector geactiveerd wordt zal het brandalarm in werken worden gesteld en zal de ingebouwde sirene afgaan. De output functie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een gastoevoer uit te zetten wanneer er
een elektrische gasklep aanwezig is. De detector voert regelmatig een zelf test uit.
Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 


EI208DW: Stand-alone CO-gasdetector met een display 

EI208DW: Stand-alone CO-gasdetector met een display

Gebruikt voor de detectie van het CO-gas (koolmonoxide), geeft tijdige waarschuwing voor schadelijke invloed op gezondheid. De detector is gecertificeerd voor installatie in het interieur van gebouwen, caravans en boten. De detectoren indiceren akoestisch en optisch gevaarlijke concentraties van koolmonoxide (CO) met een signaallamp en bij het type EI208DW ook door weergave van de concentratie op het scherm.
De detector wordt gevoed door een geïntegreerde lithiumbatterij, die dienst doet gedu- rende de gehele levensduur. 


draadloze sirenes

JA-150A: Tweeweg draadloze binnensirene 

JA-150A: Tweeweg draadloze binnensirene

De JA-150A draadloze binnensirene is ontworpen voor geluidsalarmen, in- en uitloop vertragingen of andere activeringen van het alarmsysteem. De sirene is uitgerust met een knop met programmeerbare reacties. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. 


JA-162A: Draadloze sirene voor binnenruimten in het stopcontact 

JA-162A: Draadloze sirene voor binnenruimten in het stopcontact

JA-162A wordt gebruikt om een alarm binnen een gebouw te signaleren. Het kan ook worden gebruikt voor andere akoestische indicaties zoals activering van de PG- uitgangen, ingangs-/uitgangsvertraging of deurbel. Door op de knop van de sirene te drukken, kan een alarm gestopt of een paniekalarm geactiveerd worden (optionele functie). In het geval van een stroomstoring is de sirene uitgerust met een back-upaccumulator. De sirene beschikt over een sabotagesensor voor de detectie van het uittrekken uit het stopcontact. De sirene is adresseerbaar en bezet in het systeem één positie. 


JA-151A: Tweeweg draadloze buitensirene 

JA-151A: Tweeweg draadloze buitensirene

De JA-151A draadloze buiten back-up sirene is ontworpen voor geluidsalarmen, tonen en PG output activatie of deactivatie. De draadloze buitensirene heeft een ingebouwde waterpas zodat er eenvoudig aanpassingen gemaakt kunnen worden tijdens de installatie. Het is mogelijk om de detector toe te wijzen aan een zone en deze neemt maar één positie in het alarmsysteem in. Kappen worden geleverd met een rode kleur voor de flitser. De sirene is adresseerbaar en bezet één positie in het alarmsysteem. 


afstandsbedieningen

JA-154J: 2-weg afstandsbediening

De JA-154J is een tweeweg afstandsbediening voor het JABLOTRON 100 systeem. Het biedt de mogelijk om het alarm te schakelen, paniek alarm te genereren of een uitgang aan te sturen. Het apparaat reageert als twee segmenten van een Jablotron 100 serie bedien- paneel. Hij is uitgerust met optische en akoestische signalering van de segment status.
Zo wordt de verwerking van een commando weergegeven via de statusweergave op de afstandsbediening. Controleert ook de status van de batterij van de afstandsbediening. 


JA-188J: Draadloze paniekknop

JA-188J: Draadloze paniekknop

De RC-188J wordt gebruikt als een draadloze paniek of nood knop. De JA-188J is ontworpen als afstandsbediening om het alarmsysteem aan / uit te zetten of andere apparaten op afstand te besturen. Het biedt sabotage sensoren en controleert het voltage van zijn batterij. De reactie op de toets activatie is optioneel. De algemene reactie is een paniek alarm of het aan of uitschakelen van het systeem (is te selecteren). Andere reacties kunnen worden toegewezen in de service modus van de centrale.  


JA-189J: Draadloze deurbel 

JA-189J: Draadloze deurbel

De JA-189J werkt als een deurbel. De JA-189J kan worden ingelezen als een verbogen paniekknop of kan functioneren als PG output. 


JA-187J: Draadloze polsknop 

JA-187J: Draadloze polsknop

De JA-187J paniek knop kan op afstand een noodalarm activeren of andere apparaten be- dienen. Het wordt meestal gebruikt om hulp te roepen. De knop kan als horloge gedragen worden, of om de nek met een ketting. De knop wordt gevoed door een batterij. 


JA-191J: RFID toegangstag voor het systeem JABLOTRON 100 

JA-191J: RFID toegangstag voor het systeem JABLOTRON 100

RFID toegangstag voor het systeem JABLOTRON 100. 


MyJABLOTRON 

MyJABLOTRON is een unieke applicatie, die online toegang tot externe systemen mogelijk maakt Jablotron. Het stelt de eindgebruikers in staat om hun alarm op afstand te bewa- ken en te besturen vanaf een willekeurige locatie in een gebruiksvriendelijke omgeving. De installateur biedt het een eenvoudige en snelle manier om de instelling van het systeem op afstand te controleren en te wijzigen. Dezelfde mogelijkheid van afstandsbediening wordt ook geboden door de toepassing voor smartphones met iOS, Android en Windows Phone.

Met MyJABLOTRON kunt u:

– de actuele staat van het systeem vaststellen
– een alarm en bepaalde delen ervan te ver-/ontgrendelen
–  afstandsbediening van stroomverbruikende apparaten en technologieën in huis
–  Weergave van het geheugen voor alle gebeurtenissen uit het systeem inclusief afbeeldingen uit detector voor bewegingen met een camera
– actuele temperatuur en de geschiedenisgrafiek weergeven, bovendien kunnen de bewa-kingsgrenzen voor kritische lage en hoge temperaturen ingesteld worden en bij de over- schrijding ervan via een SMS of e-mail-bericht waarschuwen
–  geselecteerde gebeurtenissen naar de opgegeven contacten via SMS of e-mail rapporteren
–  monitoring van de consumptie vanuit de pulsmeters (zoals elektriciteit) Inclusief de resolutie van het hoge en lage tarief en weergave van de geschiedenis op een grafiek
–  en vele andere nuttige functies 

MyJablotron